- پنجشنبه، 21 ارديبهشت 1402
کادربندی در عکاسی
کادربندی در عکاسی: راهنماییها و تکنیکها
مقدمه:
کادربندی در عکاسی یکی از مهمترین تکنیکهاست که با استفاده از آن میتوان عکسهای جذاب و خیرهکنندهای را ایجاد کرد. هدف اصلی از کادربندی، جلب توجه بیننده به جزئیات مهم و صحنههای مورد نظر است. در این مقاله به بررسی تکنیکها و روشهای کادربندی در عکاسی خواهیم پرداخت.
انواع کاردبندی در عکاسی :
در عکاسی، کادربندی به شیوههای مختلفی انجام میشود. در زیر به برخی از انواع کادربندی در عکاسی اشاره میکنم:
-
کادربندی عمودی:
در این نوع کادربندی، تصویر به صورت عمودی قرار میگیرد و بهطور کلی برای عکسهای پرتره و عکسهایی که ارتفاع بیشتری نسبت به پهنا دارند استفاده میشود.
-
کادربندی افقی:
در این نوع کادربندی، تصویر به صورت افقی قرار میگیرد و معمولاً برای عکسهای منظره و عکسهایی که پهنای بیشتری نسبت به ارتفاع دارند استفاده میشود.
-
کادربندی مرکزی:
در این نوع کادربندی، تصویر در مرکز قرار میگیرد و معمولاً برای تصاویری که اطلاعات مهمی در وسط تصویر وجود دارد، مانند عکسهای پرتره، استفاده میشود.
تکنیک های کادربندی درعکاسی
1- استفاده از فریمها:
استفاده از فریمها برای کادربندی، به شما کمک میکند تا حس عمق و سهبعدی بودن در عکس خود ایجاد کنید. میتوانید از اشیاء و عناصر موجود در محیط استفاده کنید و در صورت نیاز، فضای مناسب را برای سوژه خود ایجاد کنید.
2.انتخاب سوژه:
قبل از استفاده از هر نوع کادربندی روی عکس، ابتدا باید در مورد موضوع عکس تصمیم بگیریم زیرا تمرکز اصلی روی آن است و می خواهیم چشم بیننده به آن جلب شود.
3.چه داستانی را می خواهید بگویید؟
چه چیزی را می خواهید در عکس نشان دهید؟ چرا این سوژه مهم است؟ شما می خواهید بینندگان سوژه مورد نظرتان را چگونه ببینند؟ و در مورد آن چه احساسی داشته باشند؟
بعد از اینکه تمام اهداف خود را جمع آوری کردید، اکنون می توانید چارچوبی را انتخاب کنید تا به شما در دستیابی به تمام اهداف ذکر شده کمک کند. می توانید از آنچه در اطراف اشیا موجود است استفاده کنید. اگر چیزی وجود ندارد، می توانید خودتان آن را ایجاد کنید.
در این تصویر پایین ، فردی که راه میرود سوژه است و ما از درختان برای قاببندی تصویراستفاده میکنیم. داستانی که از طریق این عکس بیان می شود، می توان گفت داستانی همراه با همراهی و ماجراجویی است.
کادربندی یکی از مواردی است که در عکاسی بسیار ساده است، یعنی برای رسیدن به آن نیازی به پیروی از قوانین خاصی ندارید.
به عنوان مثال، می توانید یک ساختمان را با استفاده از قاب های طبیعی کادربندی کنید و بالعکس. همچنین می توانید از قاب های متحرک مانند افرادی که در حال راه رفتن هستند، قطار در حال حرکت یا وسایل نقلیه استفاده کنید.
به طور کلی در کادر بندی یک تصویر، دست شما باز است تا از هرچیزی ، تمرکز را روی هدف عکاسی تان بیاورید و دراین مسیر خلاقیت کمک شایانی به شما می کند،پس خلاق باشید.
4. فوکوس دوربین خود را تنظیم کنید:
مطمئن شوید که دوربین شما بر روی اشیاء فوکوس می کند نه قاب.
همچنین باید اطمینان یابید که کادربندی شما فقط همان سوژه را تعریف می کند و تمرکز بیننده را به سوژه ایی دیگر در زمینه پراکنده نمی کند.
و در آخر به این نکته توجه کنید که
در کادربندی بندی باید به فاصله مناسب بین جسم، کادر و دوربین توجه کنید.
و باید سوژه ای را انتخاب کنید که به تنهایی به اندازه کافی جالب باشد. اگر شیء جالبی ندارید، کادربندی به هیچ وجه کمکی نخواهد کرد.
به این دلیل که سوژه کانون اصلی است و کادربندی فقط به ایجاد عمق کمک می کند و جسم را قوی تربه نمایش می گذارد .
با نداشتن کانون اصلی جذاب در عکس، رکن اصلی را از دست داده ایم.