- دوشنبه، 28 فروردين 1402
آموزش عکاسی از غذا
اگر به تازگی شروع به یادگیری عکاسی از غذا کرده اید، شاید گرفتن عکس هایی که در ذهن خود تجسم کرده اید، برای شما دشوار باشد.
این سبک از عکس ها باید ساده باشند تا مخاطب بتواند روی غذا تمرکز کند و باید آنقدر لذیذ و فریبنده به نظر برسند که مخاطب را به خوردن آن غذا ترغیب کند.
در این مقاله به چند نکته مهم در عکاسی از غذا اشاره می کنیم .
اول از همه از نور مستقیم استفاده کن!
در عکاسی از غذا مانند دیگر سبک های عکاسی نورپردازی مهم ترین نکته ای هست که باید به آن مسلط باشید، چون نور می تواند عکس شما را بسازد یا خراب کند .
بیشتر عکاسان برای اینکه به سوژه خود جلوه بیشتری بدهند از نور طبیعی استفاده می کنند ولی اگر شما شرایط استفاده از نور طبیعی را ندارید و می خواهید در طول عکاسی نور ثابتی را داشته باشید پیشنهاد ما به شما نور مصنوعی هست.
همچنین باید گفت ادیت و ویرایش تصاویرتان هم آسان تر می شود و محدودیتی هم از لحاظ زمانی نخواهید داشت. اما نکته ای که حتما باید رعایت کنید استفاده از رفلکتور و نورپردازی غیر مستقیم است ، با نورپردازی مستقیم روی سوژه تمام جزییات را از دست می دهید و عکسی صاف و غیر جذاب خواهید داشت.
فراموش نکنید نورپردازی از جهت های مختلف را هم متحان کنید تا به نتیجه دلخواه خود نزدیک شوید .
نور پردازی از رو به رو
نورپردازی از روبه رو کمترین پیچیدگی را برایتان دارد و انتخاب مطمئنی است چون سایه کمتری روی غذا به وجود می آید و زیبایی خاصی به عکس شما می دهد.
نور پردازی از کنار
نور از کناررا زمانی استفاده کنید که می خواهید بافت و کنتراست غذا را نشان دهید و جزئیات غذا را نمایش دهید.
نورپردازی از پشت (background)
عکاسی کردن از غذا زمانیکه نور پردازی ما از پشت سوژه است کمی دشوار اما نتیجه آن فوق العاده است .این نور پردازی به ما یک پسزمینه تمیز و روشن میدهد که به تمرکز روی غذا کمک میکند و در عین حال جزئیات با شکوه غذا را برجسته میکند.
از مواد تازه استفاده نکن!
در عکاسی از غذا باید ظاهر غذا را جذاب نمایش دهید پس باید مطمئن شوید که همه مواد غذایی در شرایط عالی قرار دارند. کاهوی پژمرده در سالاد یا گوجهفرنگی ضربه دیده میتواند عکس شما را خراب کند ، تلاش نکنید که با تغییر زاویه عیوبشان را پنهان کنید. حتما از تازه ترین مواد استفاده کنید تا خود را از کار اضافی نجات دهید.
فقط پس از اتمام پخت و پز غذا عکس بگیر !
منتظر نباشید تا غذا آماده شود و بعد شروع به عکاسی کنید نباید از فرایند آشپزی کردن غافل بشید و از هر فرصتی برای عکاسی استفاده کنید . حتی خیلی قبل تر از آن یعنی زمانی که مواد درحال آماده شدن هستند شروع کنید! غذاهایی هستند که وقتی پخته می شوند آنچنان عالی به نظر نمی رسند مثل سوپ هرچند کمی تزیین می تواند کمک کننده باشد، اما وقتی هنوز عکس هایتان کسل کننده به نظر می رسند، می توانید از فرآیند عکاسی آشپزی عکاسی کنید. در بیشتر اوقات مواد خام یا نیم پز اشتها آورتر از غذای پخته به نظر می رسند.
از یک زاویه عکس بگیر!
وقتی از زاویه صحبت می کنیم نمی توانیم یک نسخه برای همه غذا ها بپیچیم . هرغذا یک زاویه مناسب برای عکاسی دارد که بهترین ظاهر آن را نشان می دهد.
مثلا یک ظرف سالاد میوه از بالا و یک همبرگر از بغل خوب به نظر می رسد. ,ولی باز هم به این معنی اینکه فقط یک زاویه برای هر غذا وجود دارد نیست!
زوایه هایی که برای هر غذا می توانید در نظر بگیرید را پیدا کنید و از تجربه و خلاقیت نترسید!
فضای منفی در عکاسی ممنوع!
خیلی از عکاسان زمان عکس گرفتن از غذا به 2 روش عمل می کنند:
- پر کردن کادر برای نشان دادن کل ظرف؛
- گرفتن عکس های نزدیک از غذا برای نشان دادن تمام جزئیات خوشمزه.
اما ما اینجا یک راه دیگر را به شما می گوییم و آن عکس گرفتن با فضای منفی است. قرار دادن یک فضای خالی در یک عکس ایناجازه را به ما می دهد که یک لوگو یا نوشته هم به آن اضافه کنیم ، پس حتما این موضوع را هم مدنظر داشته باشید .