- چهارشنبه، 18 مرداد 1402
عکاسی در ساعت آبی
رازهای عکاسی در ساعات آبی،چگونه تصاویر رویایی بسازیم؟
عکاسی در ساعات آبی یکی از روشهای جذاب برای عکاسی در شرایط نوری کم است. ساعات آبی شامل دورهای از روز است که نور خورشید کمترین حد خود را دارد، قبل از طلوع و بعد از غروب خورشید است، زمانی که خورشید زیر خط افق قرار دارد و آسمان (معمولا) به یک سایه آبی زیبا تبدیل می شود. آسمان ساعت آبی همچنین می تواند رنگ های نارنجی، زرد، بنفش و صورتی به خود بگیرد.
شما میتوانید به راحتی عکسهایی را که در ساعت آبی گرفته شدهاند تشخیص دهید، چون آنها معمولاً یک رنگ آبی مایل به سورمه ایی در سراسر عکس دارند، مهم نیست که در کجا عکس گرفته شده است. اگر از مناظر شهری عکاسی می کنید، احتمالاً با روشن شدن اولین چراغ های شهر، آسمان آبی تیره خوبی خواهید دید. اگر در حال عکاسی از حیات وحش هستید، متوجه یک رنگ آبی روی سوژه خود خواهید شد.
انتخاب سوژه مناسب:
گاهی اوقات پیدا کردن بهترین سوژه برای عکاسی در ساعت آبی بدون نور خورشید، دشوار است. البته قانونی کلی در مورد انتخاب سوژه وجود ندارد ، اما به خاطر داشته باشید که مناظر شهری، معماری یا حتی مناظر با نورهای مصنوعی احتمالا بهترین صحنه هایی هستند که می توانید تصاویری خارق العاده در این ساعت ثبت کنید .
ثبت عکس هایی رویایی :
عکس های ساعت آبی جزیی از زیباترین و دراماتیک ترین انواع تصاویری هستند که می بینید. عکاسان زیادی هستند که به سختی در ساعات طلایی عکاسی می کنند و ترجیح می دهند دوربین خود را در ساعت آبی روز بیرون بیاورند. چون در این ساعات همه چیز آرام تر، شلوغی کمتر و رویایی تر به نظر می رسد. نور ملایم است و می توانید به وضوح مشاهده کنید که هر دقیقه در حال تغییر است. فضایی که در ساعت آبی خواهید یافت در هیچ لحظه دیگری از روز قابل تکرار نیست. به این ترتیب، شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا آن فضای عجیب و غریب را به بیننده منتقل کنید. اگر بتوانید این کار را انجام دهید، مطمئن باشید که یک عکس رویایی گرفتید .
تصویری جذاب از مکانی عمومی خالی از جمعیت !
اول اینکه، به نسبت طلوع و غروب آفتاب، افراد کمتری عکاسی در ساعت آبی را انتخاب میکنند. به این ترتیب قادر خواهید بود تصاویری بسیار جذاب و البته منحصر بفرد تهیه کنید و شانس این را خواهید داشت که از مکانهای عمومی و پرطرفدار، در ساعاتی با جمعیت بسیار اندک و یا حتی کاملا خالی از جمعیت، عکاسی کنید.
نور کم در ساعات آبی
یکی از مواردی که برای عکاسی در ساعات آبی باید در نظر داشت این است که نور کمتری در دسترس است و به همین دلیل ممکن است نیاز به استفاده از دوربین با حساسیت بالا یا استفاده از تکنیکهای نورپردازی داشته باشد. همچنین در این شرایط، استفاده از ترازوی دستی یا استفاده از سهپایه برای جلوگیری از لرزش دوربین و برای عکاسی با سرعت کمتر شات نیز توصیه میشود.
فاصله گیری بهینه:
همچنین در عکاسی در ساعات آبی، از فاصلهگیری بهینه استفاده کنید.( فاصلهگیری بهینه به معنی استفاده از دیافراگم باز و فاصله کمتر از حداکثر فاصله کانونی دوربین است.)
این کار به شما کمک میکند تا فوکوس روی سوژه خود را بهتر کنید و عمق میدان عکس را کاهش دهید.
استفاده از فیلترهای نوری:
استفاده از فیلترهای نوری میتواند به شما در کنترل نور و رنگ عکس کمک کند. برای مثال، فیلترهای نارنجی و قرمز میتوانند به شما در تولید تصاویر با رنگهای گرم و زیبا کمک کنند.
استفاده از نور مصنوعی:
در شرایط نوری کم، استفاده از نور مصنوعی مانند فلاش یا لامپهای مطالعه میتواند به شما کمک کند تا نور مورد نظر را به صورت مستقیم به سوژه برسانید و بر روی جزئیات آن تمرکز کنید.
استفاده از تکنیکهای نورپردازی:
در عکاسی در ساعات آبی، میتوانید با استفاده از تکنیکهای نورپردازی مانند تولید نور پس زمینه، استفاده از نور قطره، تنظیمات نورپردازی و یا استفاده از نور مستقیم تصاویر جذاب و خلاقانهای را تولید کنید.
استفاده از میانبرهای نوری:
استفاده از میانبرهای نوری میتواند به شما کمک کند تا نور را بهتر کنترل کنید و تصاویر با کیفیتتری بگیرید. برای مثال، میتوانید از میانبرهای نوری مانند کاغذ سفید، صفحهی براق یا صفحهی سیاه به عنوان پس زمینه استفاده کنید.
تنظیمات دوربین:
در عکاسی در ساعات آبی، میتوانید با تنظیمات دوربین مانند تعیین تعادل سفیدی، تنظیم نورپردازی و تنظیمات رنگهای دوربین به جای استفاده از فیلترهای نوری، تصاویر با کیفیت و زیبا تری تولید کنید.
داشتن خلاقیت :
میتوانید با آزمایش و تجربه با تکنیکهای مختلف، نوآوری و خلاقیت خود را در عکاسی به نمایش بگذارید که در نتیجه تصاویری زیبا را ثبت کنید.
استفاده از سهپایه:
در ساعات آبی، نور کمتری در دسترس است و این ممکن است برای شما مشکل ساز شود. برای جلوگیری از لرزش دوربین و برای گرفتن عکسهای با کیفیت، بهتر است از سهپایه استفاده کنید.
با فرمت RAW عکس بگیرید:
این یک توصیه ساده و بدیهی است، اما عکاسی با فرمت RAW به جای JPEG تفاوت زیادی ایجاد می کند، به خصوص هنگام عکاسی از صحنه ها در ساعت آبی.
چرا؟ فایل های RAW انعطاف پذیری فوق العاده ای در پس پردازش ارائه می دهند. شما به راحتی می توانید نوردهی و رنگ های یک فایل RAW را تنظیم کنید، و این تنظیمات اغلب تفاوت بین یک عکس خیره کننده و یک عکس متوسط هستند.
برای مثال، شما می توانید سایه ها را در یک عکس RAW تقویت کنید تا انواع جزئیات دوست داشتنی را آشکار کنید. همچنین می توانید رنگ های آبی و صورتی را در آسمان برجسته کنید، گرمای نور مصنوعی را افزایش دهید، و حتی لبه های کادر را تیره کنید، که نگاه بیننده را به سمت سوژه اصلی شما سوق می دهد
.
توصیه پایانی این که سعی کنید به داشتن سه پایه و کنترل ریموت شاتر خود توجه کنید تا در نهایت عکسی شارپ داشته باشید .
در نهایت ممکن است عکاسی در این ساعات کمی از حالت عادی سختر باشد ولی در آخر شما خالق تصویری می شوید که کمتر جایی به چشم میخورد و واقعا اگر سعی کنید نکات بیان شده را رعایت کنید عکس شما خیره کننده می شود .